Onderdeel van FORTEZZA Groep

  070 327 7281  sales@fortezza-groep.nl

4 Redenen

Om voor de Cloud te kiezen

We hebben allemaal onze eigen redenen om systemen en applicaties naar de Cloud te migreren. Misschien wilt u gemakkelijker thuiswerken, minder vaak inloggen op verschillende applicaties binnen de organisatie of wilt u sneller kunnen werken op uw laptop, mobiel of tablet. Wellicht heeft u nog helemaal geen idee wat de Cloud uw organisatie kan bieden. In dit blogartikel bespreken we daarom 4 redenen voor organisaties om naar de Cloud over te stappen.

1. De moderne werkplek

Vaak is de eerste stap die bedrijven naar de Cloud zetten in de richting van een modernere werkplek. Zeker de afgelopen jaren heeft flexwerken een enorme boost gekregen en we zien dat het medewerkers efficiënter en productiever maakt. Werken waar en wanneer u maar wilt, zorgt voor minder reistijd, een betere werk-privébalans en er is minder kantoorruimte nodig. Onderweg uw e-mail lezen, bij de klant een offerte doornemen of tegelijkertijd met uw collega in één document werken, is allemaal geen probleem. Digitaal vergaderen, chatten en samenwerken, zorgen ervoor dat u nog steeds snel kunt schakelen, zonder hiervoor fysiek bij elkaar te hoeven zijn. De Cloud maakt het moderne werken mogelijk.

2. De Cloud kan werkzaamheden versnellen

Voorheen deed u als beheerder zelf het onderhoud, maar in de Cloud zorgt de aanbieder van de applicatie ervoor dat de oude versie automatisch wordt bijgewerkt met de nieuwste updates. Stel dat u een Application Programming Interface (API) tussen verschillende systemen moest vernieuwen, dan was dat een hels karwei. Voor elk systeem, dat van die koppeling gebruikmaakt, was dan onderhoud nodig. In de Cloud zijn services zo geïntegreerd dat u niet steeds dezelfde werkzaamheden handmatig moet uitvoeren voor elke (gekoppelde) applicatie. Ook dit onderhoud wordt op afstand voor u gedaan door uw cloudleverancier, wat een hoop werk en dus tijd bespaart. Daardoor kunnen systeembeheerders de overgebleven tijd gebruiken om zich te richten op innovatie en het behalen van operationele voordelen voor de core business, in plaats van constant brandjes te blussen.

3. Met de Cloud kunt u flink besparen

Wanneer onderhoudswerkzaamheden automatisch en snel worden uitgevoerd, bespaart u ook op kosten. Door de virtualisatie van uw netwerkomgeving gaan bovendien uw uitgaven er heel anders uit zien. De hardware die u had staan in de vorm van servers, moesten elke drie tot vijf jaar worden vervangen en dat vroeg om een flinke investering. En dan hebben we het nog niet eens over de servercapaciteit die u vaker niet dan wel gebruikt én niet zo gemakkelijk kan op- of afschalen.

Wanneer u in de Cloud werkt, betaalt u voor het gebruik in plaats van het bezit. U verandert van flinke investeringen, naar maandelijkse kosten voor cloudservices. Het grote voordeel is de flexibiliteit: heeft u meer serverruimte nodig? Dan huurt u wat extra capaciteit in voor de piekmomenten. De Cloud kunt u eenvoudig aanpassen naar wat u op dat moment nodig hebt. Door deze schaalbaarheid, kunt u op kosten besparen.   

Wilt u weten welke cloud-oplossing het beste bij uw organisatie past?


Bel met David Douwstra
070 327 7281

4. De Cloud is betrouwbaar

Omdat de Cloud door grote partijen als Microsoft wordt onderhouden, biedt dat een stuk meer zekerheid en betrouwbaarheid, dan wanneer u afhankelijk bent van één systeembeheerder. Dat brengt verschillende operationele voordelen met zich mee, denk aan minder storingen en downtime. Je kunt ook een deel van het onderhoud en de bijbehorende verantwoordelijkheden beleggen bij een IT-partner. Dat biedt nóg meer zekerheid. Hoe fijn is het als u zich minder zorgen hoeft te maken over malware, hackers, bugs en downtime als de Cloud 24/7 voor de continuïteit van uw bedrijfsprocessen zorgt? 

© 2024