Onderdeel van FORTEZZA Groep

  070 327 7281  info@fortezza-groep.nl

4 Redenen om voor de cloud te kiezen

4 rednen om naar de cloud te verplaatsen
4 rednen om naar de cloud te verplaatsen

4 redenen om voor de cloud te kiezen

We hebben allemaal onze eigen redenen om systemen en applicaties naar de Cloud te migreren.


We hebben allemaal onze eigen redenen om systemen en applicaties naar de Cloud te migreren. Misschien wil je gemakkelijker thuiswerken, minder vaak inloggen op verschillende applicaties binnen de organisatie of wil je sneller kunnen werken op je laptop, mobiel of tablet. Wellicht heb je nog helemaal geen idee wat de Cloud jouw organisatie kan bieden. In dit blogartikel bespreken we daarom 4 redenen voor organisaties om naar de Cloud over te stappen.    

1. De moderne werkplek

Vaak is de eerste stap die bedrijven naar de Cloud zetten in de richting van een modernere werkplek. Zeker het afgelopen jaar heeft flexwerken een enorme boost gekregen en we zien dat het medewerkers efficiënter en productiever maakt. Werken waar en wanneer je maar wilt, zorgt voor minder reistijd, een betere werk-privébalans en er is minder kantoorruimte nodig. Onderweg je e-mail lezen, bij de klant een offerte doornemen of tegelijkertijd met je collega in één document werken, is allemaal geen probleem. Digitaal vergaderen, chatten en samenwerken, zorgen ervoor dat je nog steeds snel kunt schakelen, zonder hiervoor fysiek bij elkaar te hoeven zijn. De Cloud maakt het moderne werken mogelijk.

2. De Cloud kan werkzaamheden versnellen   

Voorheen deed je als beheerder zelf het onderhoud, maar in de Cloud zorgt de aanbieder van de applicatie ervoor dat de oude versie automatisch wordt bijgewerkt met de nieuwste updates. Stel dat je een Application Programming Interface (API) tussen verschillende systemen moest vernieuwen, dan was dat een hels karwei. Voor elk systeem, dat van die koppeling gebruikmaakt, was dan onderhoud nodig. In de Cloud zijn services zo geïntegreerd dat je niet steeds dezelfde werkzaamheden handmatig moet uitvoeren voor elke (gekoppelde) applicatie. Ook dit onderhoud wordt op afstand voor je gedaan door je cloudleverancier, wat een hoop werk en dus tijd bespaart. Daardoor kunnen systeembeheerders de overgebleven tijd gebruiken om zich te richten op innovatie en het behalen van operationele voordelen voor de core business, in plaats van constant brandjes te blussen.

3. Met de Cloud kun je op kosten besparen

Wanneer onderhoudswerkzaamheden automatisch en snel worden uitgevoerd, bespaar je ook op kosten. Door de virtualisatie van je netwerkomgeving gaan bovendien je uitgaven er heel anders uit zien. De hardware die je had staan in de vorm van servers, moesten elke drie tot vijf jaar worden vervangen en dat vroeg om een flinke investering. En dan hebben we het nog niet eens over de servercapaciteit die je vaker niet dan wel gebruikt én niet zo gemakkelijk kan op- of afschalen.

Wanneer je in de Cloud werkt, betaal je voor het gebruik in plaats van het bezit. Je verandert van flinke investeringen, naar maandelijkse kosten voor cloudservices. Het grote voordeel is de flexibiliteit: heb je meer serverruimte nodig? Dan huur je wat extra capaciteit in voor de piekmomenten. De Cloud kun je eenvoudig aanpassen naar wat je op dat moment nodig hebt. Door deze schaalbaarheid, kun je op kosten besparen.   

4. De Cloud is betrouwbaar

Omdat de Cloud door grote partijen als Microsoft wordt onderhouden, biedt dat een stuk meer zekerheid en betrouwbaarheid, dan wanneer je afhankelijk bent van één systeembeheerder. Dat brengt verschillende operationele voordelen met zich mee, denk aan minder storingen en downtime. Je kunt ook een deel van het onderhoud en de bijbehorende verantwoordelijkheden beleggen bij een IT-partner. Dat biedt nóg meer zekerheid. Hoe fijn is het als je je minder zorgen hoeft te maken over malware, hackers, bugs en downtime als de Cloud 24/7 voor de continuïteit van je bedrijfsprocessen zorgt? 


Meer weten over de Cloud?

Het digitaliseren van bedrijfsprocessen, de besparing op tijd en kosten en de betrouwbaarheid zijn redenen voor organisaties om over te stappen naar de Cloud. Ben je benieuwd welke voordelen de Cloud jouw organisatie kan opleveren? We helpen je graag verder. Neem vrijblijvend contact op met Cliffton van Mal, Service Relationship Manager bij Fortezza.

Cliffton van Mal

Service Relationship Manager

c.vanmal@fortezza-groep.nl
+31 6 (0) 21420109


Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2022